Selecteer een pagina

Workshop radioreclame maken

Workshop radioreclame maken

Wat ontdek je?

Radioreclame maken

Tijdens de workshop radioreclame maken ontdekken kinderen hoe je reclame maakt en een product ‘mooier’ presenteert dan de werkelijkheid.

Er wordt gewerkt met echte muziekjes, eigen bedachte teksten en producten.

Creatief aan de slag met woorden en muziek.

Onderwijs

groep 5 – 8  |  basisonderwijs
leerjaar 1 – 3  |  voortgezet onderwijs
groepsgrootte: in overleg
duur: 60 of 90 minuten

BSO & NSO

doelgroep: 9-14 jaar
groepsgrootte: 24
90 minuten

Bibliotheek

doelgroep: 9-14 jaar
groepsgrootte: 24
90 minuten

Mediawijs

Hoe maak je een radiocommercial?

Tijdens de workshop radioreclame maken ontdekken kinderen de impact van radiocommercials en het verschil met reclame op tv en in video’s.

Kinderen bedenken hun eigen product, logo en advertentie. Daarnaast telt elke kostbare seconde; snel en doelgericht communiceren, kun je leren.

Workshop radioreclame maken

Wat kan ik verwachten van de workshop radioreclame maken?

Tijdens de workshop radioreclame maken vergelijken we tv-commercials met die van de radio. Kinderen ontdekken dat bij audio elke seconde telt en duidelijk moet zijn. Vervolgens bedenken ze een eigen niet-bestaand product.

Ze zoeken geschikte geluiden en muziek, schrijven hun eigen pakkende teksten en oefenen het script. Daarna starten de opnames van hun eigen bedachte radiocommercial.

Zoek je iets anders?

Bekijk gerust eens een van onderstaande lessen en workshops.

Nieuws lezen

Hoe lees je het nieuws voor? Tijdens workshop ontdekken kinderen de wereld van het nieuws en leren ze dat het nieuws lezen een echt vak is.

Hoorspel maken

Verhalen vertellen doet iedereen, maar hoe doe je dat zo kleurrijk mogelijk? In deze workshop leer je hoe je een tekenfilm voor het oor maakt.

Podcast maken

Hoe maak je een podcast? In deze workshop leren de kinderen vanuit een te bepalen thema hoe ze een podcast voorbereiden en opnemen.