Skip to main content

Onze Werkwijze

0. Nieuw of reeds bekend?

Maatwerk is het uitgangspunt; echter is ons hoofdstreven om elke school te helpen met de impact van audio op het leren lezen, de taalontwikkeling, digitale geletterdheid en mediawijsheid.

Wij houden ons met name bezig met het helpen van leraren, scholen en organisaties die de audio beter willen funderen in het dagelijkse onderwijs.

De werkwijze op deze pagina richt zich op scholen die ons net kennen of nieuw zijn op het gebied van de impact van audio op het onderwijs.

Heeft u een vraagstuk dat een andere werkwijze vraagt? Neem dan vrijblijvend contact op.

buitenschoolse opvang (bso)
workshop radio maken

1. Workshop of demo

Eerst zien, dan geloven. Zo werkt het eenmaal en daarom adviseren wij eerst een demo of een workshop te boeken, voordat je allerlei podcastapparatuur aanschaft. Wij helpen je graag met al je vragen, de juiste spullen en materialen.

“Scholen weten niet dat ze dit willen.”

Regelmatig krijgen wij bovenstaande reactie na een demo of presentatie. In onze trainingen en presentaties onderbouwen wij wat de impact van audio is op basis van onderzoek en theorie. Als het gaat om ‘terug naar de basis’ is dit een basis die ontbreekt en écht van meerwaarde is voor de taalontwikkeling bij kinderen en het leesonderwijs.

2. Verkennen mogelijkheden school / organisatie

Een podcast maken is zeker niet alleen voor de leuk. De impact van audio is groot.

Wij informeren je graag welke theorie en kennis er beschikbaar is om je onderwijs optimaal vorm te geven en te hervormen op het gebied van mondelinge taalvaardigheid, digitale vaardigheden en mediawijsheid.

Wat is de impact van het opnemen van gesprekken met kinderen? Wat betekent dit voor de woordenschatontwikkeling en het leren lezen? Welk leerkrachtgedrag komt erbij kijken?

Vragen en open eindjes worden helder in deze fase.

Lesmateriaal

3. Planning scholing en bestelprocedure

In deze fase vindt de order plaats van de podcase, de repocase en eventueel de draadloze koptelefoons. Ook plannen we twee scholingsmomenten.

Scholingsmoment 1

De podcase wordt geleverd en het team gaat aan de slag na een presentatie vol kennis en theorie. Ook leer je de basisvaardigheden van het maken van een podcast.

Scholingsmoment 2

Na minimaal een half jaar gewerkt te hebben met de podcase en lesmaterialen vindt er een vervolgtraining plaats met ruimte voor verdieping, vragen en wat verder ter tafel komt.

Aan de slag of doen we het anders?

Maatwerk is de basis voor een optimale implementatie.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden voor een inspiratiesessie, een workshop of traject.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Aanmelden voor nieuwsbrief
Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.