Skip to main content

Over Ears Up

Het team

Tjeerd van den Elsen

Tjeerd van den Elsen

Specialist Audio Educatie | Trainer

Tjeerd is dé specialist als het gaat om audio educatie. Hij zag gedurende zijn loopbaan wat geluid voor impact heeft op de taalontwikkeling bij kinderen.

Thomas Michielsen

Thomas Michielsen

Trainer

Thomas is leraar basisonderwijs en met zijn ervaring als projectleider educatie bij Ontdekstation 013 begrijpt hij als geen ander de impact van audio op het leren.

Waarom we er zijn

Je oren zijn de makkelijkste ontvangers van informatie. Ze zijn van levensbelang en staan om die reden áltijd aan. Je stem is hét instrument om je te kunnen uiten.

Kinderen gebruiken hun gehoor om zoveel mogelijk taal en empathisch vermogen te absorberen als het gaat om het opbouwen van de woordenschat, inlevingsvermogen en de taalverwerving. Kinderen goed begeleiden naar het leesboek lukt alleen als we oor hebben voor de échte OORzaken voor goed onderwijs en gelijke kansen.

Podcasts in de klas luisteren

Start vandaag al met het luisteren naar kinderpodcasts in de klas. Leuk én leerzaam in een luisterhoek of als opdracht in de weektaak. Op kinderpodcasts.nl vind je in 3 leeftijdscategorieën alle Nederlandstalige producties op één platform.

Sommige kinderpodcasts hebben ook een lesbrief voor in de klas. De waanzinnige podcast en Leesbeesten & Luistervinken bijvoorbeeld gaan over lezen en kinderboeken.

Waarom kiezen voor Ears Up

Onderwijs én media

Wij beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring in onderwijs, kinderradio en kinderpodcasts. Hiermee hebben wij het beste aanbod op het gebied van audio educatie in de klas.

Maken = leren

Met onze methodiek knoop je via het vak taal de meeste vakken aan elkaar. Via een geïntegreerd aanbod werken kinderen aan digitale vaardigheden, burgerschap en worden ze mediawijzer.

Meer lees- en schrijfplezier

Met ruimte voor creativiteit zijn er meer gemotiveerde en betrokken leerlingen. Dankzij onze werkwijze creëren kinderen vanzelf een vliegwiel van lezen, schrijven, spreken en luisteren.

2141770
paar oren in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar
114 workshops en verhalen op Kinderpodcasts.nl
kinderpodcasts
47
scholen en instellingen met audio educatie
Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.