Skip to main content

Hoe laat je kinderen (d)oorlezen in de zomervakantie of hoe krijg je ze aan het lezen? Voor veel ouders en leraren is dat de grote uitdaging. Om ouders, opa’s, oma’s en leraren daarmee te helpen start er volgende week vrijdag 21 juni een nieuwe website: Oorlezen.nl. Daar luister je naar Oorlezen de Podcast met fragmenten uit kinderboeken en lees je samenvattingen met als doel kinderen, ouders en leraren te inspireren, leesboeken te laten lenen in de bibliotheek of te kopen.

Oorlezen in de zomer

Vanaf volgende week vrijdag 21 juni 2024 staan de eerste 15 fragmenten al klaar. Tot aan de zomervakantie hebben scholen de tijd Oorlezen.nl te verkennen en deze met kinderen, ouders en leraren te delen. Zodra de zomervakantie in Zuid-Nederland start, verschijnt er acht weken lang elke dag een nieuwe aflevering van Oorlezen de Podcast. Elke aflevering hoor je een frappant fragment uit een kinderboek. De kinderboeken die je er hoort, zijn geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Leesdip

Tjeerd van den Elsen van Ears Up en Kinderpodcasts Nederland is ontzettend blij met dit initiatief: “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen in de zomervakantie blijven lezen. Kinderen, ouders en leraren merken dat kinderen er na de zomervakantie weer in moeten komen. Dat wordt ook wel de leesdip genoemd. Met Oorlezen.nl helpen we kinderen en ouders het leesniveau op peil te houden.”

Unieke samenwerking

Oorlezen.nl is een unieke samenwerking tussen Frappante Fragmenten, Kinderpodcasts Nederland, Ears Up, Sprekend Marieke en Springcast. Het is de bedoeling dat er elke schoolvakantie nieuwe afleveringen van Oorlezen de Podcast verschijnen, zodat er thuis of op vakantie voor- én doorgelezen wordt.

Oorlezen de Podcast vind je ook hier:

Volg ons op: LinkedIn
Volg ons op: Facebook
Volg ons op: Instagram

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.