Skip to main content

Het bereik van podcasts voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de Verenigde Staten is aanzienlijk groot. Dat blijkt uit het Kids Podcast Listener Report van Edison Research en Kids Listen dat gisteren werd gepresenteerd.

46 procent van de kinderen van 6-12 jaar in de VS heeft ooit naar een podcast geluisterd, 29 procent van de kinderen luisterde de afgelopen maand. Het percentage kinderen van 6-12 jaar dat de afgelopen maand luisterde stijgt naar 42 procent wanneer kind en ouder(s) samen luisteren.

Betrokken luisteraars

Kinderen zijn betrokken luisteraars. 87 procent van de luisteraars in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zegt dat ze ooit iets van een podcast hebben geleerd en met andere mensen hebben gedeeld. Een kwart van de ouders van kinderen die maandelijkse podcasts luisteren zegt dat hun kind bijna elke dag naar podcasts luistert.

72 procent van de ouders van maandelijkse podcastluisteraars voor kinderen is het erover eens dat hun kinderen graag naar podcasts luisteren. Bijna drie kwart (74%) van diezelfde groep volgen kinderpodcasts op sociale media.

Samen luisteren

Luisteraars van kinderpodcasts luisteren vooral samen. Maar liefst 68 procent procent zegt dat hun kinderen met ten minste één ouder luisteren. Met broers en zussen luistert 54 procent.

Podcast als sfeermaker in het gezin

Ouders gebruiken podcasts om de sfeer in het gezin te verbeteren. Van de ouders van maandelijkse luisteraars zegt 72 procent dat het belangrijk is dat het hele gezin van kinderpodcasts kan genieten. Ouders zeggen ook (71%) dat het belangrijk is dat kinderpodcasts ouders en hun kinderen onderwerpen geeft om samen te bespreken.

Meer dan twee derde (68%) van de ouders zegt dat hun kinderen onderweg in de auto of vrachtwagen naar podcasts luisteren. Ouders geven ook aan (73%) dat kinderpodcasts autoritten leuker maken.

Waarom luistert men?

Op de vraag “Waarom luister je naar kinderpodcasts?” is de belangrijkste reden dat het leuk is (59%). Iets meer dan de helft (52%) zegt dat ze dan ook andere dingen kunnen doen. Het samen luisteren wordt ook genoemd (48%) en 44 procent geeft aan dat ze dol zijn op de mensen in de podcast. Iets meer dan een derde (37 procent) zei dat ze het leuk vinden om nieuwe dingen te leren.

Populaire onderwerpen

De belangrijkste genres onder de luisteraars zijn: games (51%), muziek (43%), komedie (39%), korte verhalen (39%). Avontuurlijke verhalen en verhaaltjes voor het slapen wordt door 36 procent van de ondervraagden genoemd.

De bevindingen werden gepresenteerd door Edison Research Vice President Megan Lazovick en Research co-leads van Kids Listen Lindsay Patterson en Sanden Totten.

Over de studie

In juni 2023 voerde Edison Research een nationale online enquête uit onder 1.272 Amerikaanse volwassenen die ouder/verzorger zijn van ten minste één kind van 6-12 jaar. Ouders kregen vragen over het mediagebruik en de consumptie van hun kinderen. De respondenten met een kind werden uitgenodigd om een ​​korte enquête bij hun kinderen af ​​te nemen. 245 kinderen die de afgelopen maand naar een podcast hebben geluisterd hebben deelgenomen aan een korte online enquête over hoe ze naar podcasts luisteren. Edison Research voerde ook thuis gesprekken in het driestatengebied van New York met gezinnen die naar podcasts luisteren.

Bron: Edison Research.

Download hier het het volledige rapport.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.