Skip to main content

Kinderpodcasts hebben betrouwbaarheid van 75 procent onder ouders. Ook luistert 91 procent van de ondervraagden meer dan één keer per week. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan elke dag te luisteren. Dat blijkt uit het derde luisteronderzoek ‘Kids Podcasts in the Age of Screens’ van Kids Listen in de Verenigde Staten.

Audio in mediaconsumptie

In het derde onderzoek is geprobeerd om het luisteren naar podcasts door kinderen te begrijpen binnen het landschap van kindermedia, na de pandemie. Kinderen hebben eindeloze bronnen aan media binnen handbereik – veel ervan op schermen. Hoe past audio in hun mediaconsumptie? De bevindingen hebben gevolgen voor makers van kinderpodcasts, adverteerders en iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van het medium.

“Kids’ Podcasts in the Age of Screens” bouwt dus voort op twee eerdere onderzoeken van Kids Listen. Het eerste onderzoek bewees dat kinderen zeer betrokken zijn bij het luisteren naar podcasts en graag actie ondernemen na het luisteren. Wat ook opviel is dat er in het gezin vaak samen geluisterd wordt. Het tweede onderzoek, ‘Understanding the Kids & Family Audience’, gepubliceerd in 2021, versterkte deze bevindingen door een hoge mate van betrokkenheid, regelmatig luisteren en advertentievoorkeuren.

Kids Listen

Kids Listen is een non-profitorganisatie die pleit voor hoogwaardige podcasts voor kinderen. Zij doen onderzoek naar de luistergewoonten van kinderen op het gebied van podcasts, waarmee ze een tekort opvullen in het onderzoek naar het publiek van podcasts. Luisteraars onder de 12 jaar worden niet vaak opgenomen in traditioneel podcastonderzoek, met als gevolg dat ze niet goed worden begrepen en bediend. Uit onderzoek van Kids Listen is echter gebleken dat het jongste publiek uniek is in hun toewijding aan hun favoriete programma’s en een ongelooflijk waardevol publiek is dat niet mag worden genegeerd.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.