Skip to main content

Kinderen en ouders luisteren meestal samen naar kinderpodcasts. Het gaat om 68 procent van de gezinnen, blijkt uit het Amerikaanse onderzoek ‘Understanding the Kids and Family Podcast Audience’, een rapport dat in februari 2021 door Kids Listen is uitgebracht.

Wat doen kinderen tijdens het luisteren van een podcast?

Opvallend is wat kinderen zoal doen tijdens het luisteren van kinderpodcasts. Maar liefst 78 procent van de ondervraagden zegt alleen naar een podcast te luisteren. Het is het hoogste percentage dat met kop en schouders boven alle andere genoemde activiteiten. 

30 procent van de ondervraagden noemt spelen als activiteit tijdens het luisteren. Tekenen en knutselen volgt met 28 procent en een kwart van de ondervraagden noemt klaar maken voor het slapen gaan. Ook dagelijkse routines, klusjes en huiswerk worden genoemd.

Vragen uit het onderzoek

In het onderzoeken werden vragen als “Hoe luisteren kinderen naar podcasts?” “Waarom luisteren ze?” “Luisteren hun ouders ook?” en “Hoeveel van hen zijn bereid ervoor te betalen?” gesteld. Dit zijn slechts enkele vragen die worden beantwoord in het onderzoek het doel dient luistergedrag inzichtelijk te krijgen. Ook de voorkeuren van een waardevol publiek worden bevraagd.

Historisch gezien zijn er in de Verenigde Staten geen gegevens verzameld over luisteraars onder de 12 jaar. Vanuit zeer goede privacyredenen en wetgeving begrijpelijk, maar het gebrek aan gegevens maakt kinderen onzichtbaar voor makers die hen juist willen bedienen van goede audiocontent. 

Eerste bewijs: Kinderen zijn fervente podcastluisteraars

De Kids Listen Inaugural Survey , uitgebracht in 2017, bewees voor het eerst dat kinderen diepe en betrokken podcastluisteraars zijn. Verrassend gegeven uit dat onderzoek dat kinderen heel anders luisteren dan volwassenen. Het meest recente onderzoek “Understanding the Kids and Family Audience” gaat dieper in op onder meer luistergewoonten, gebruik van technologie, advertentievoorkeuren en hoe zij nieuwe podcasttitels ontdekken. 

Kidslisten.org

Kids Listen is een organisatie die pleit voor audiocontent van hoge kwaliteit voor kinderen. De community is opgericht in 2016. Zij pleiten voor de groei van het podcastmedium en het publiceren van gegevens en informatie die relevant zijn voor makers, consumenten en fans van kinderpodcasts.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.