Skip to main content

Vandaag zijn de 20 kerntitels voor de kinderboekenweek bekend gemaakt. De titels zijn speciaal door Stichting CPNB geselecteerd, zodat deze aansluiten op het thema van 2019: ‘Reis mee!’.

De boeken zijn verdeeld over de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. In elke categorie vind je een mix van verhalen, leesboeken en informatieve boeken die gaan over reizen en vervoer. De organisatie neemt deze titels als uitgangspunt om nu het lessenpakket voor de kinderboekenweek te ontwikkelen.

Lespakket

Het lespakket dat speciaal voor de kinderboekenweek wordt ontwikkeld kan in het voorjaar bij de boekhandel besteld worden. In het pakket zit het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Tips en suggesties

Op onze website publiceerden wij vorig jaar al een aantal suggesties om het voorlezen meer centraal te stellen. Zo kun je de voorleeswedstrijd op school of in de klas opnemen en later terugluisteren.

Dan de boekendoos. Die maakt het lezen en werken aan een boekbespreking veel aantrekkelijker in plaats van alleen maar een Powerpoint of Prezi. Je zou de presentatie met kinderen kunnen opnemen of alleen de passage die ze uit het boek voorlezen.

Als je een verhaal echt tot leven wil laten komen kun je er een toneelstuk van maken. Ook een hoorspel maken vergroot de betrokkenheid.

Kinderboekenweek 2019

Wil je alvast kijken welke boeken er geselecteerd zijn? Kijk dan snel op de site van de Kinderboekenweek. Voor dit jaar komen we ook zeker weet met een aantal suggesties. Heb je zelf al een leuk idee? Deel het hieronder in de reacties.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.