Skip to main content

Betekenisvolle taalactiviteiten en leespromotie kan prima samen. De boekendoos als creatieve presentatievorm komt steeds vaker voor. Weg met de suffe powerpoint. Kinderen en leraren willen creëren.

Podcast en radio

Het hoorspel en de radio is een oeroud medium, maar tegelijk op zijn retour in na een dalende populariteit. Steeds meer mensen luisteren naar podcasts en ja, dus ook naar vlogs. Ja, vlogs luisteren. Je leest het goed. Als het gesproken woord volstaat, draait YouTube steeds vaker op de ‘achtergrond’ en doen we tegelijk iets anders, maar luisteren we aandachtiger dan radio als ‘werkbehang’.

Ook aan de slag?

Om te podcasten heb je geen studio nodig. Gebruik de camera van je smartphone of een voice-recorder app. Wil je een duurzame inzet van podcasting en radio in je onderwijs? Neem vrijblijvend contact op.

Download

De les en het nieuws download je hier:

Voorlezen op de radio

Benieuwd hoe voorlezen op de radio klinkt? Luister dan naar Noah, hij heeft dyslexie en vond voorlezen voor de klas te spannend. Daarom las hij het voor op radio.

Door met kinderen ook audio op te nemen, creëer je content dat je meteen als bronmateriaal in kan zetten in feedbackgesprekken. Je leert kinderen kritisch te luisteren en laat ze nieuwe leerdoelen opstellen.

Luister naar ‘Magic Castle’ met Noah
Duur
: 1.30

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.