Skip to main content

In Groot Brittanië is afgelopen maandag het Fun Kids Podcast Network gelanceerd, een nieuw podcastnetwerk voor kinderen. Dat schrijft Radio Today. Op het nieuwe kinderpodcastplatform zijn alle podcasts voor kinderen van eigen en andere radiostations verzameld. Ook kinderpodcasts als de Storynory-podcast en de gloednieuwe The Week Junior Show van The Week Junior zijn er te vinden.

The Week Junior Show

De Week Junior Show wordt georganiseerd door Fun Kids-presentator Bex en is gemaakt voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar. In deze show worden de meest interessante nieuwsverhalen van de week besproken. Zij helpen kinderen de wereld beter begrijpen. Anna Bassi, hoofdredacteur van The Week Junior zegt: “We zijn verheugd om met Fun Kids samen te werken en wekelijks de Week Junior Show te maken. Ons doel is om het wekelijkse magazine meer tot leven te brengen en luisteraars een kijkje achter de schermen te geven.”

Storynory

Ook Storynory publiceert haar podcasts op Fun Kids. Storynory-directeur Hugh Fraser zegt: “Storynory is een pionier op het gebied van kinderpodcasts – we zijn er al sinds 2005. Eindelijk wordt het aanbieden van kinderpodcasts mainstream. Het biedt een geweldig alternatief voor het steeds maar kijken naar schermen van tablets en smartphones. Ik denk dat Fun Kids een grote speler wordt met kwalitatieve en gezinsvriendelijke kinderpodcasts. Wij zijn blij om met hen samen te werken.”

Ook stationmanager van Fun Kids, Matt Deegan, is enthousiast: “Podcasts worden een steeds belangrijker deel in het leven van gezinnen. We hebben een netwerk opgezet waarin we elkaars shows gepromoot kunnen worden binnen een merkveilige omgeving dat adverteerders de kans geeft om gezinnen te bereiken.”

Half miljoen downloads

Bij de lancering genereert het Fun Kids Podcast Network al meer dan een half miljoen downloads per maand. De verwachting is dat dit aantal flink zal toenemen als er nieuwe kinderpodcasts worden opgezet. In Apple Podcasts staat de Fun Kids Science Weekly momenteel bovenaan de Education for Kids-grafiek en Storynory staat momenteel bovenaan de Stories for Kids.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.