Skip to main content

RØDE lanceerde afgelopen nacht een nieuwe firmware update die gerust als revolutionair bestempeld mag worden. Deze bètaversie geeft je als podcastmaker de vrijheid om meer controle uit te oefenen over de effecten en die zo af te stellen op jouw podcastsituatie.

Omdat er een flink aantal updates zijn die gebruikers in staat stellen zelf aanpassingen door te voeren is er gekozen voor een bètaversie. Tijdens een periode van ongeveer een maand ontvangt RØDE graag de eerste gebruikerservaringen. Op basis daarvan wordt deze update aangepast en definitief.

Geavanceerde effecten editor

De effecten editor is de grootste verandering in deze update. Voorheen kon je in een pre-set de Compressor, Noise Gate, De-Esser, Aphes en de High-pass Filter volgens een aantal standaard instellingen aanpassen. Nu heb je een gedetailleerde controle over je verwerkings- en effecten parameters. Nieuw is de mogelijkheid om de nagalm in je studioruimte aan te passen; the Reverb.

Opnameniveau weergave

Een andere belangrijke update is de verbeterde aanduiding van het audiovolume op het opnamescherm. Je kunt nu van elk kanaal de audiolevels beter monitoren en aanpassen, omdat van elk kanaal er een db-aanduiding is.

Soundpad nasynchronisatie

Ook het gekleurde soundpad kent een belangrijke update. Voorheen kon je onder elke knop één vooraf gemaakte opname maken. Nu kun je als gebruiker meerdere opnames maken onder één knop. Je kan dan bijvoorbeeld aan muziek een voice over toevoegen of een eerder gemaakte opname meerstemmig maken door nasynchronisatie.

Multitrack-opname met faderposities

Een update waar veel makers naar uitkeken was een multitrack-opname waarbij de positie van de faders in meegenomen worden. Die verbetering is nu doorgevoerd.

Exporteren naar MP3

Opgenomen podcasts kon je voorheen als WAV exporteren en moest je in een montagebewerkingsprogramma naar mp3 exporteren. Nu kan dat vanuit de RØDECaster Pro rechtstreeks. Ook kun je het volumeniveau in het apparaat meteen normaliseren en gereed maken voor de verschillende podcastplatforms.

Companion-app

De RØDECaster Pro is gekoppeld aan een app in je computer die ook een flinke update heeft ondergaan. Wat je in de mixer aan effecten aanpast, wordt real-time zichtbaar in de app en is ook op je computer te bewerken.

Bètaversie

RØDE kiest er bewust voor om deze firmware update als bètaversie te lanceren. Er zijn veel nieuwe toepassingen die het bedrijf nog wil verbeteren op basis van gebruikerservaringen. Ga je aan de slag met de nieuwe update en wil je meehelpen de functies te verbeteren? Geef je feedback door aan het bedrijf. Naar verwachting is bètaversie drie tot vier weken beschikbaar.

Heb je aanvullingen of wil je reageren? Laat het hieronder weten. Dit artikel is met de grootste zorg geschreven. Mochten er onjuistheden, tik- en/of spelfouten tegenkomen, vernemen wij dat heel graag.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.