Skip to main content

De week van de Mediawijsheid komt er weer aan. Voor de tiende keer organiseert het Netwerk Mediawijsheid de themaweek om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. De campagne vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 november 2019 en heeft als thema ‘Aan of uit?’. Radiorakkers doet ook mee in het jaar dat het medium radio 100 jaar bestaat.

‘Aan of uit?’ en ‘100 jaar radio’

Apparaten zoals je smartphone, tablet, radio en televisie hebben een aan- en uitknop, maar hoe zit dat bij jou? Zit jij aan de knoppen van je mediagebruik? Wanneer sta je ‘aan’ en wanneer ‘uit’?

Mediawijzer met Radiorakkers

Iedereen is steeds vaker en meer online. We gebruiken smartphone en tablet om te praten met vrienden en familie, maar we checken ermee ook het laatste nieuws, kopen online, kijken en delen grappige filmpjes en googelen we antwoorden op dringende vragen. Ook weten we podcasts steeds beter te vinden.

Meer of minder schermtijd

De podcast is een welkome aanvulling in het digitale tijdperk, omdat je ermee online bent, zonder je scherm. Met te veel schermtijd, sta je te lang ‘Aan’ en dat merk je aan je lijf. Je krijgt te weinig slaap, last van je nek, slechter wordende ogen, enz. Jezelf ‘uit’ zetten, kun je dan ook leren.

Even de focus op offline of een mooi verhaal of podcast luisteren is een welkome afleiding van al die prikkels op je scherm.

Even de focus op offline of een mooi verhaal of podcast luisteren is een welkome afleiding van al die prikkels op je scherm.

Radio en podcast

Door met radio en podcast aan de slag te gaan leer je op een verantwoorde manier informatie verwerken en ontdek je dat je zonder scherm ook naar prachtige verhalen in luisterboeken en podcasts kunt luisteren. Zo sta je toch een beetje aan, maar dan zonder je scherm.

Radiodag Tilburg

Op vrijdag 15 november organiseren wij op BS De Vijf Hoeven in Tilburg voor de derde keer een échte radiodag. Kinderen in groep 5 t/m 8 gaan dan met professionele radiomakers aan de slag en leren hoe je een podcast maakt, hoe je moet praten op de radio en wat er allemaal kan met geluid binnen het thema ‘Aan of Uit?’ en het 100-jarig bestaan van radio.

Ook een workshops radio of podcast?

Wil je met je school, klas of bibliotheek ook aan de slag met radio of podcast tijdens de Week van de Mediawijsheid? Bekijk dan eens onderstaande video of scroll direct naar beneden voor beschikbare data om ons te boeken. Over de invulling gaan we uiteraard in overleg, zodat het programma past voor jouw klas, school of bibliotheek.

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=xtyGRtbKNGs&t” _builder_version=”3.21.1″][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ header_font=”DK Nouveau Crayon 0||||||||”]

Ook aan de slag met radio of podcast?

Wil je met je school, klas of bibliotheek ook aan de slag met radio of podcast? Check dan snel onderstaande beschikbare data tijdens de Week van de Mediawijsheid:

vrijdag 8 november
beschikbaar

zaterdag 9 november
beschikbaar

maandag 11 november
beschikbaar

dinsdag 12 november
beschikbaar

woensdag 13 november
beschikbaar

donderdag 14 november
beschikbaar

vrijdag 15 november
Radiodag | De Vijf Hoeven Tilburg

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.