Skip to main content

Radio maken tijdens de Kinderboekenweek 2019 is uniek en een fantastische manier om leesplezier bij kinderen te vergroten en tegelijk aandacht te besteden aan mondelinge taalvaardigheid. Je kunt zelf aan de slag, maar als je ons inzet ontdek je de rijke mogelijkheden van radio en podcast.

Wat kun je verwachten?

Radiorakkers komt naar je toe en organiseert samen met jou een betekenisvolle taalactiviteit gericht op lezen. Vooraf spreken we door wat het doel is en hoewe het gaan doen. Uiteindelijk ervaren leerling en leerkracht de kracht van werken met stem en geluid en de magie van radio en podcast. Op de actiepagina vind je meteen wat concrete voorbeelden.

Leespromotie

Door uw leesactiviteiten vast te leggen, bent u en de kinderen in staat om kritisch naar de leesvaardigheid te luisteren. Op basis van geluidsopnames stel je vervolgens nieuwe doelen om zo die leesvaardigheid te verbeteren. Daarnaast is een podcast ook een buitengewone mooie herinnering aan de Kinderboekenweek 2019.

Kinderboekenweek Podcast

In oktober maakt Radiorakkers een speciale Kinderboekenweekpodcast. We laten dan alle hoogtepunten vastleggen rondom de Kinderboekenweek en daar hoort jouw activiteit natuurlijk bij. Meedoen? Ga dan snel naar de actiepagina.

Kennismakingskorting

Boek snel je tijdslot en profiteer van een fikse kennismakingskorting van €100. Een mooie manier om kennis te maken met de mogelijkheden van radio en podcast voor betekenisvol taalonderwijs, digitale geletterdheid en mediawijsheid.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.