Skip to main content

Vandaag zijn de genomineerden voor de IPON Awards bekend gemaakt. Ears Up is met de podcase, repocase en de draadloze hoofdtelefoons voor in de klas één van de drie genomineerden voor de Start-up Award. De Awards worden op woensdag 28 februari uitgereikt tijdens de IPON 2024.

Adviseur en Specialist Audio Educatie Tjeerd van den Elsen is blij met de nominatie: “Dit is voor de tweede keer de bevestiging dat we met Ears Up op de goede weg zijn voor beter leesonderwijs. In 2020 wonnen we de Innovatie van het Leren Award in de categorie primair onderwijs toen het bedrijf nog Radiorakkers heette. Nadien hebben we meer dan 100 scholen geholpen om de impact van audio toe te passen in het onderwijs.”

Door steeds meer onderzoek over de impact van audio op de taal- en leesontwikkeling bij kinderen overwegen steeds meer scholen om het audioaanbod van Ears Up te implementeren aan de hand van trainingen, workshops en audioapparatuur.

De podcase

De podcase is een compacte podcaststudio; startklaar opgebouwd in 10 minuten. De mixer is eenvoudig in gebruik en met één druk op de knop maak je een opname. Met de lesmaterialen leer je hoe je een podcast voorbereidt en maakt.

De repocase

De repocase (klein opnameapparaat) zet je in voor spreekvaardigheid, leesoefeningen en gesprekken op locatie. Ook maak je als leraar in een handomdraai een opname, bijvoorbeeld als je luisteropdracht voor leerlingen wil maken.

Draadloze hoofdtelefoons

De draadloze hoofdtelefoons werken net als Silent Disco. Door deze in te zetten in de klas is iedereen betrokken bij de audio-activiteit die op dat moment plaatsvindt. Ook worden de koptelefoons ingezet tijdens de instructie van lessen als taal, rekenen en spelling.

Podcastervaring

De podcastervaring (zittend in studio en live je eigen stem horen) zorgt voor meer plezier, enthousiasme en betrokkenheid tijdens voorbereiding en opname. De directe feedback zorgt voor een vliegwiel van lezen en schrijven in voorbereiding op leren verbeteren, presenteren, spreken en luisteren van eigen werk.

Met het audioaanbod aan oplossingen voor het onderwijs is de leraar in staat om mondelinge taalvaardigheid handen en voeten te geven en kan er gericht geluisterd en gesproken worden over de taal van kinderen.

Laat een bericht achter

Chat openen
Hoi! 👋 Waar kunnen we je mee helpen? Stuur gerust een bericht via Whatsapp.